Dag 8: Draagvleugelboot "Mobidick" - Reisverslag uit Side, Turkije van Michael B - WaarBenJij.nu Dag 8: Draagvleugelboot "Mobidick" - Reisverslag uit Side, Turkije van Michael B - WaarBenJij.nu

Dag 8: Draagvleugelboot "Mobidick"

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Michael

02 Augustus 2009 | Turkije, Side

Vanmorgen vroeg ging de wekker alweer om een uur of zeven. Half acht aan het ontbijt, want rond acht uur staat de bus voor ons te wachten voor het hotel. We gaan met de bus naar de haven in Antalya om daar op een super de luxe catamaran te stappen.

De bus voor ons was wat aan de late kant. Na het instappen reed de bus naar het hotel van Kim en Kelvin, welke daar bij ons instapte. Een reis van ongeveer 1,5 uur kwamen we in de “haven van Antalya” terecht. De catamaran, welke super lux moest zijn, met alles erop en eraan, viel wat tegen. Het was een grote boot met een capaciteit van 800 mensen. Alles was voorzien van leer, en er zat een glazen vloer in de boot. De werkelijkheid: De ligstoelen en bankjes waren idd van leer, maar met elk was wel wat aan de hand. Daarnaast was de glazen bodem enkel een rondje van glas met denk ik een diameter van 3 a 4 meter.

Affijn, met een ladder de boot op, stonden we op de onderste dek. De vleugels waren links als rechts voorzien van trappetjes om te kunnen zwemmen inde zee. Het onderste dek was voorzien van een groot “restaurant”. Het was gewoon een grote ruimte met stoelen en tafels. Het tweede dek was een grote bar, waar een dj muziek stond te draaien. Hier kon je zowel onder een afdak als lekker in de zon liggen. Het derde dek was een ruimte waar het stuurhuis opstond. Daarom heen stonden allemaal bedden en stoelen.

Bij het op de bootstappen meteen naar boven gelopen naar het derde dek. Hier was bijna al alles bezet. Ik lag direct naast de trap wat best irritant was. Daarnaast lagen Jurgen, Marloes en Kelvin. Kim en Chris lagen tegenover ons omdat ze anders niet konden liggen. Affijn, door de hitte zijn we maar snel naar het tweede dek verhuisd. Hier konden Kelvin, Chris en zo nu en dan Jurgen een beetje aan de bar hangen terwijl ik en de rest lekker languit lagen in de zon.

Al snel vaarde we langs de “41” meter hoge watervallen. Dit was in de bus verteld. Echter viel dit erg tegen. De waterval was niet hoger dan de helft van de 41 meter waar ze het over hadden. Het anker ging uit, en er was een poging tot zwemmen. Iedereen dook van de catamaran af op lekker af te koelen. Ook een aantal boeien werden uitgegooid. Hier heb ik er eentje van kunnen bemachtigen waardoor ik heerlijk kon dobberen aan een touwtje achter de boot. Na een half uurtje zwemmen ging de boot weer verder. Het was inmiddels etenstijd. Het was all inclusieve dus waren benieuwd wat we te eten kregen. Er was keuze uit vis, of wat kip. Het zag er beide niet echt fraai uit, maar het lichaam heeft toch voeding nodig, dus ons er toch maar aan gewaagd. Tijdens het eten ging de boot weer verder.

We kwamen bij het ratteneiland uit. Hier waren vroeger veel ratten te vinden. Weer het anker uit en een uur de tijd om te zwemmen. Kim, Kel en Jurgen waren al bij het eiland toen de rest het water nog in moest. Even heen en weer gezwommen, en weer aan boord. Mensen doken van de boot wat ons ook wel leuk leek. Scheerder dook als eerst van de catamaran, gevolgd door Kel die daarna opzoek moest naar zijn edele delen, en daarna Kim (die de dag erna overigens last had van haar rug). Ik (Mike) durfde het niet aan, en ben met mijn camera in het water gaan liggen om fotos te maken. Ook Kelvin heeft wat foto’s geschoten toen we aan het duiken waren. Erg gaaf. Na een uurtje kloten, ging de boot alweer terug. De bus bracht ons weer netjes in het hotel.

Al met al een leuke dag, maar niet de 65 euro per persoon waard. Helaas werd het allemaal mooier verteld dan het was. Maar het was een leuke dag. Iedereen as erg moe.

In de avond zijn de dames optijd naar bed gegaan, en zijn Jurgen en ik nog een ritje wezen maken in de botsauto’s. Daarna zijn we eventjes naar de live muziek geweest op het strand, waar we onder het genot van een cocktail samen ontzettend hebben gelachen. Na iets langer dan een uur zijn we terug gegaan om te slapen!

• 04 Augustus 2009 - 21:10

Deborah:

hoi iedereen!

ondanks dat de boot tegen viel klinkt het toch heel erg gezellig allemaal!! beetje zwemmen eten relaxen iets anders dan hier in nederland hoor..geniet van de rust en tot snel..

ga snel de volgende verhalen lezen :P

Dikke kus deb

Michael

Vier vriendjes van elkaar, reizen samen voor de tweede keer af naar Side hotel Royal Dragon! Iets over ons vieren: Michael en Jurgen. Beste maatjes sinds de HBO. Oa 6 maanden samen in het duitse Heimat gezeten opzoek naar de fiets van Oma. Actief in de automatiseringssector voor het verbeteren van de wereld! Marloes en Christiane. Sinds kleins af aan bestempeld met de titel "hartsvriendinnetjes". Met een potje verf en een schaar moet je oppassen voor deze twee "Charley Angels". Michael en Marloes. Sinds oktober 2007 een gelukkig stelletje! Jurgen en Christiane. "" (to be continu). Dit jaar dus een nieuw avontuur aan de Turkse Riviera. 15 dagen zullen wij niet beschikbaar zijn in Nederland, omdat we aan het genieten zijn van de zon, het eten, het strand, het hotel, het winkelen, de excursies, het slapen, het lachen etc. Wanneer mogelijk (waarschijnlijk de eerste 15 dagen van de vakantie niet ;) ) Zullen we deze site updaten en voorzien van verslagen!

Actief sinds 13 Juli 2009